Podgląd

6. CHLEB  TYPU  KR-IRL.

SUGESTIA:
Przepis na CHLEB  TYPU  KR-IRL (kasza, ryż); może Pani / Pan omówić szczegółowo w trakcie rozmowy telefonicznej
z konsultantem INSTYTUTU  IRL  KRAKÓW. (Szczerze zachęcamy)


Chodzi oczywiście i wyłącznie o chleb, który powinien "jako jedyny chleb" być produktem zalecanym do spożycia przez człowieka, z uwagi na jego naturalne składniki. Są to produkty zbożowe, takie jak: kasze (wszystkie rodzaje), ryż oraz warzywa strączkowe.

CHLEB  SKOMPONOWANY  W  OPARCIU  O  TAKIE  SKŁADNIKI,   RÓWNIEŻ  PRZYPRAWY:
Może być pieczony
(w piekarniku 200-250oC na papierze do pieczenia) lub smażony (150-200oC na patelni z dodatkiem kilku kropli tłuszczu i wody).
Produkt taki zawiera około 10% białka, 2% tłuszczu roślinnego, około 70-80% naturalnych energetycznych węglowodanów (niskich) oraz witaminy, składniki mineralne, błonnik i wodę o zawartości zgodnej z użytymi składnikami.

PRZYGOTOWANY  CHLEB  WZBOGACAMY  I  PRZYPRAWIAMY,  SOLĄ  KAMIENNĄ  LUB  MORSKĄ:
Także, pieprzem (czarnym też kolorowym) oraz jednoskładnikowymi ziołami wg uznania. Spożywanie: CHLEBA TYPU KR-IRL, gwarantuje nam trwale szczupłą sylwetkę, ogromnie dużo energii, 0% toksyn, wzorcowe odżywienie komórek nerwowych mózgu, sprawne i kreatywne funkcjonowanie narządów wewnętrznych organizmu.

PRZYPOMINAMY  JEDNOCZEŚNIE,  ŻE  CHLEB  DOSTĘPNY  W  HANDLU:
Nie tylko zawiera, ogrom trujących nasze organizmy toksyn (polepszacze smaku, konserwanty, sztuczne barwniki, spulchniacze), to składa się również z mało wartościowej mąki i sztucznie wyhodowanych drożdży, co czyni rzekome jego wartości odżywcze bardziej przekazem marketingowym niż identyfikuje produkt jako biologicznie korzystny dla organizmu, którym zdecydowanie nie jest.
 

Należy też dodać, iż chleb pszenno-żytni podnosi poziom cukru we krwi po jego spożyciu bardzo wysoko (jak biały cukier tj. 74% wzrostu), a gloryfikowany chleb razowy z dodatkiem przyciemniającego go karmelu również podnosi wysoko poziom cukru we krwi po spożyciu ok. 42% wzrostu, co uzasadnia i tłumaczy rozszerzanie się nie tylko plagi otyłości, ale również cukrzycy typu 2.

WSZYSTKIE  RODZAJE  MAKI  TJ.  PSZENNA,  ŻYTNIA,  ORKISZOWA  I  INNE,  W  PROCESIE  OBRÓBKI:
(Przemiał ziarna) zmieniają strukturę, co skutkuje rozerwaniem wiązań międzycząsteczkowych w skrobi, powodując tym samym szybsze uwolnienie się większej ilości glukozy do krwi. Taki stan rzeczy powoduje, co oczywiste, podniesienie się poziomu cukru (we krwi) po spożyciu takiego pieczywa, do wartości porównywalnej z wartością po spożyciu cukru białego tj. sacharozy.

                          _____________________________________________________________________


                                 PRZEPIS  WZORCOWY  WYPIEKU  CHLEBA  TYPU  KR-IRL (MINI  CHLEBKI).
                                                          Przepis: uzupełniony i zaktualizowany.

SKŁADNIKI:
Kasza jaglana __400g, Ryż biały __400g. Gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0 l.) przez ok. 15 minut. Do gotowania dodajemy 2,5 l.

PRZYPRAWY  TO:
Sól kamienna nie oczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.

UGOTOWANE,  KASZA  I  RYŻ  (MASA  RAZEM  800  GRAM),  WCHŁANIAJĄ:
Wtedy całą użytą (2,5l.) do gotowania wodę, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. "mini chlebków".
Do tego właśnie zestawu składników (kasza, ryż) dodajemy suchą masę: 150 gram otrąb pszennych i dokładnie mieszamy łyżką. Otręby chłoną wówczas dużo wody, którą uzupełniamy dolewając ok. 0,5 litra (przegotowanej).

Dużą łyżką stołową nabieramy zmieszaną masę tj. kaszę z ryżem wraz z otrębami. Z takiej objętości formujemy chleb tzw. cienkie "mini chlebki" ew. ugniatamy palcami. Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy. Pieczemy w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. "przyrumienienia".

ISTOTNE:
Wszelkie dodatki np. miód, rodzynki wykluczone. Takie dodatki sprzyjają otyłości oraz cukrzycy typu 2. P. S. Otręby pszenne stabilizują poziom cukru we krwi w sytuacji, gdy organizm odzyskuje tzw. GLUKOZĘ  NATURALNĄ z kaszy i ryżu.

PROCES  ODZYSKU  GLUKOZY  WYDŁUŻA  SIĘ:
Zapewniając człowiekowi kilkugodzinne uczucie sytości. Dla otyłości i cukrzycy typu 2 to skuteczny prozdrowotny przełom. CHLEB TYPU KR-IRL z otrębami powoduje, że dolegliwość o nazwie zaparcia staje się zapomnianym terminem historycznym. Wzdęcia tj. pęcznienie błonnika odbywają się w garnku, a nie w naszych jelitach. Wobec tego eliminujemy również i tą przykrą dolegliwość finalnie.

CHLEB  Z  WYMIENIONYCH  SKŁADNIKÓW,  TO  OBECNIE  JEDEN  Z  NAJZDROWSZYCH:
I najbardziej pożądanych produktów żywieniowych dla człowieka. W diecie sportowców stanowi podstawowy element energetyczny. Całodzienne wyżywienie, co oczywiste realizujemy w oparciu o CHLEB TYPU KR-IRL oraz produkty z tabel tzw. INDEKS  ŻYWIENIOWY  TJ. IŻ  PRODUKTU. *****

                                         Mamy zatem: ŻYWIENIE  RACJONALNE  WG  IRL  KRAKÓW.



Szczegółowa identyfikacja CHLEBA  TYPU  KR-IRL (MINI  CHLEBKI):
1. białko roślinne 10,5%
2. tłuszcz roślinny 2,9%
3. węglowodany 78,9%, tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY, tj. GLUKOZA  NATURALNA.
4. witaminy: z grupy B (B1, B2, B6, PP), E
5. składniki mineralne: fosfor, wapń, magnez, cynk, żelazo i mangan
6. błonnik 3,2%
7. woda ok. 5-7%

 

 

POZIOM  CUKRU,  PO  SPOŻYCIU  TAKIEGO  CHLEBA,  PRZEZ  OK.  4-5  GODZIN  UTRZYMUJE  SIĘ:
W
e krwi, w kategoriach zalecane i dozwolone, powodując tym samym trwałe uczucie pełnej sytości. Człowiek odczuwa również ogromną energię, którą wnoszą węglowodany dostarczone w dużej przecież ilości. Witaminy i składniki mineralne, podobnie jak i wszystkie pozostałe składniki są bezsprzecznie w najlepszym gatunku.

CHLEB  TYPU  KR-IRL, (TZW. MINI  CHLEBKI):
Po upieczeniu smakuje, jak luksusowy produkt zbożowy, pieczony bez skórki w tosterze. Można go przechowywać w chłodziarce przez ponad 15 dni. Na śniadanie i kolację zaleca się spożywanie po 1-2 kromek średniej wielkości (80-200 g), jako wariant odżywienia "minimum". Spożycie CHLEBA TYPU KR-IRL gwarantuje powrót do sylwetki bez nadwagi i otyłości w okresie 3-8 m-cy oraz wzorcowe odżywienie komórek nerwowych mózgu tj. polepszenie kreatywności myślenia, również dużą energię eliminującą zmęczenie.

TAKIE  ODŻYWIANIE  NIE  JEST  DROGIE,  A  WRĘCZ  WYJĄTKOWO  TANIE:
(Koszt 1 szt. mini chlebka to 18-20 groszy, czyli całodzienne wyżywienie 1 osoby nie przekracza 2,00 zł). Zjadamy mniej droższych produktów, a to dlatego iż; CHLEB TYPU KR-IRL, syci niewyobrażalnie przez 4-5 godz. gwarantując przy tym odżywienie, biologicznie wzorcowe.

Ta wiedza to puenta zdrowego i energetycznego życia. Świadkami są: Chińczycy 1,2 mld ludzi, Hindusi 900 mln ludzi, oraz cały Daleki Wschód. Ich twórcza energia, postęp jaki czynią, nie mają sobie równych na Świecie. Energię i odżywienie mózgu, uzyskują przecież głównie z ryżu i wszystkich kasz. Są to oczywiście węglowodany, tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM:
Żywieniowym dla człowieka na planecie Ziemia. 80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego, biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

P. S. CHLEB  TYPU  KR-IRL,  PIECZEMY  OSOBIŚCIE,  CZYLI  TOKSYNY  = 0% :
Polepszacze, konserwanty, spulchniacze oraz inne dodatki, zwyczajnie co oczywiste, ich nie dodajemy. Realizacja tego przepisu stanowi istotny prozdrowotny, przełom w żywieniu organizmu człowieka. Dobre samopoczucie i niskie koszty są nagrodą za tę wiedzę dla wszystkich pragnących zdrowo żyć.

OKRUSZKI !!   DLA DZIECI, DLA  SPORTOWCÓW, CHORYCH (SZPITAL), OSÓB  STARSZYCH (DODAJEMY  DO  WSZELKICH  POSIŁKÓW):
Każdy chleb wg opracowań IRL KRAKÓW tj. upieczone mini chlebki, mielimy (mikser) uzyskując tzw. okruszki czyli produkt biologicznie wzorcowy w praktycznej do spożycia formie. Rozdrobniony chleb jest naturalnym źródłem energii dla człowieka i powinien stanowić podstawowy składnik każdego posiłku/24h. Nasz organizm pozyskuje o 30% więcej energii, niż po spożyciu ugotowanego ryżu, co stanowi zwiększenie energetycznych możliwości życiowych dla wszystkich komórek, a w szczególności komórek nerwowych naszego mózgu. Układ immunologiczny otrzymuje dodatkową energię do walki z bakteriami, wirusami, także z komórkami nowotworowymi wzmacniając szanse obronne organizmu (dużo większa energia dla białych krwinek układu odpornościowego).

CHLEB  TYPU  KR-IRL, MOŻNA  RÓWNIEŻ  PAKOWAĆ  PRÓŻNIOWO:
Np. po 3 szt. jest on wówczas przydatny do spożycia przez ponad 1 rok. Energię biologiczną w ilości ok. 80% stanowią tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU. Na turystyczne wycieczki, trasy, dalekie wyjazdy czyli: logiczna zdrowotna konieczność. Również akcje pomocy humanitarnej. *****


                _____________________________________________________________________


EKRANIK  Z  NAGRANIEM  DŹWIĘKOWYM.

TEMAT  Nr 2:  CHLEB  TYPU  KR-IRL.


2. OPIS treści:
Chleb upieczony w oparciu o każdą mąkę przyczynia się do powstawania otyłości i cukrzycy typu 2. Chleb ugotowany,
a następnie upieczony z kaszy i ryżu pozwala zwalczać obie choroby zwłaszcza, że składniki zestawiamy i kontrolujemy osobiście. Spożywając CHLEB TYPU KR-IRL, uzyskujemy także wzorcowe odżywienie komórek nerwowych mózgu.



Zobacz także:
1. TEMAT:
CHLEB  TYPU  KR-IRL.
Składniki: kasza jaglana 400 gram, ryż biały 400 gram, sól kamienna, kminek, otręby pszenne 150g. 26% wzrostu.

2. TEMAT:
CHLEB  NA  OSTEOPOROZĘ-IRL. Przepis znajduje się w książce. 26% wzrostu poziomu cukru po spożyciu (glukometr).

3. TEMAT:
CHLEB  NA  OTYŁOŚĆ-IRL. Składniki: kasza jaglana 400g, kasza jęczmienna 250g, sól kamienna, kminek, otręby pszenne 150g. 22%.
http://pl.netlog.com/annakwiek/blog/blogid=169358#blog

4. TEMAT:
CHLEB  NA  CUKRZYCĘ-IRL. Składniki: kasza jaglana 400g, kasza gryczana 400g, sól kamienna, kminek, otręby pszenne 150g. Cukier do 21% wzrostu.

5. TEMAT:
CHLEB  ANTYMIAŻDŻYCOWY-IRL. Składniki: kasza jęczmienna drobna lub średnia 250g, ryż biały 400g, sól kamienna, kminek, otręby pszenne 150g. Cukier do 26% wzrostu.

6. TEMAT:
CHLEB  NA  MENOPAUZĘ/
ANDROPAUZĘ-IRL. Składniki: kasza jęczmienna drobna lub średnia 250g, kasza gryczana 400g, sól kamienna, kminek, otręby pszenne 150g. Cukier do 22% wzrostu.

7. TEMAT:
CHLEB  RYŻOWY-IRL. Składniki: ryż biały 800 gram, sól kamienna, kminek, otręby pszenne 150g. Cukier po spożyciu do 26% wzrostu.

8. TEMAT:
CHLEB  ANTYNOWOTWOROWY-IRL. Składniki: ryż biały 400g, kasza gryczana 400g, sól kamienna, kminek, otręby pszenne 150g. Cukier do 26% wzrostu.

9. TEMAT:
CHLEB  NA  NADCIŚNIENIE-IRL. Składniki: kasza jaglana 800g, sól kamienna, kminek, otręby pszenne 150g. Cukier do 22% wzrostu.

10. TEMAT:
CHLEB  NA  PAMIĘĆ/KONCENTRACJĘ-IRL. Składniki: kasza jęczmienna drobna lub średnia 500g, sól kamienna, kminek, otręby pszenne 150g. Cukier do 22% wzrostu.

 
 
 
Copyright by Wydawnictwo Naukowe INSTYTUTU IRL KRAKÓW - Wszelkie prawa zastrzeżone.

Kraków